Valikko Sulje

Israel

Israelissa teemme yhteistyötä Key Media – avustus ja kulttuurijärjestön kanssa.

ISRAEL KIERTUEET ELOKUUSSA 11-20.8. 2023 – linkki Fady Dow ja Ilkka Vakkuri – Israelin ystävät ry

”Mitä kuuluu Israeliin 2023” – Kamil (and Mirja) Dow, Keymedia Center, Haifa

To 3.8. klo 18 Ikola Pappila Kuhmo – Israel Evening (Kamil ja Timo Suutari)

Ke 9.8. klo 18 Nurmes seurakuntakeskus, Ikolantie 3. (Kamil ja Antti Martikainen, Nurmes)

Kamil Dow  – Oulun ja Lapin kiertue: 

To 17.8.  klo 18  Oulu, Koulukatu 41, (Timo and Kansanlähetys)

Pe  18.8. klo 18  Oulu, Kangaskontiontie 9, YWAM – ilta. Sis. Käynti Maikkulanraitti 12

La  19.8   Rovaniemi seurakuntakeskus Israelin ystävien konferenssi (Näyttelytilassa Kamil taidetta)

Su  20.8.  Kemijärvi kirkko klo 10 ja kirkkokahvilla

26.8. mahdollisesti Ranuan lähetysjuhlilla ja 27.8 Suomussalmella, muutokset ja lisäykset mahdollisia


Haifan kristillinen keskus avainpaikalla

Haluamme jakaa kanssanne sen edistymisen mitä olemme kokeneet Haifan Kristillisen kulttuurikeskusken toiminnassa. Paikallisesta toiminnasta Israelissa vastaa Key Media – yleishyödyllinen Israelissa rekisteröity yhdistys.
Yhdistyksen toimintaa ohjaavat seitsemän kristittyä henkilöä, jotka kuuluvat tunnustuksettomiin kristillisiin seurakuntiin. Yhdistyksen ainoa tavoite on levittää Jumalan Sanaa koulutus- ja taideohjelman välityksellä.
Järjestömme perustettiin vuonna 2010, ja se keskittyy kristilliseen työhön koulutusohjelman ja sosiaalisen ohjelman kautta.

Tavoitamme työmme kautta juutalaisia, kristittyja ja muslimeja ja samalla jaamme heille hyvän sanoman
Herrasta Jeesuksesta ja Hänen ristinkuolemansa tuomasta pelastuksesta. Keskuksemme tarjoaa opintokursseja taitessa, teatterissa, arabialaisessa kalligrafiassa, valokuvauksessa, sekä taidenäyttelyjä ja raamattuopintoja lapsille ja aikuisille.

Key Median perustaja, tunnnettu taiteilija ja saarnaaja Kamil Dow
käyttää paljon omaa taidettaan saadakseen kerättyjä varoja kulttuurikeskuksen toimintaan. Monissa
tapauksissa oppilaat eivät kykene maksamaan nimellisiä lukukausimaksuja osallistuessaan kulttuurikeskuksen kursseille. Meidän tavoitteemme on tavoittaa myös nämä nuoret ja heidän perheensä Kristukselle. Siitä kiitämme Herraa, mitä Hän on tehnyt tähä päivään saakka kun kymmenet erilaiset perheet ovat voineet osallistua ja saada kosketuksen hyvään sanomaan.

Jokainen oppilas maksaa keskukselle noin 650€ millä summalla he voivat osallistua 9 kuukauden koulutusohjelmaan. Pyydämme että rukouksin voisit tukea keskuksemme työtä, 
vaikkapa tukemmalla vuoden aikana yhden pienen opiskelijan vuosikulut. Kiitos tuestasi. Muista keskuksemme toimintaa rukouksin. Saakoon Herra siunata Sinun elämääsi.
Kamil Dow, Haifa, Israel


Armo ja totuus seurakunta Karmel-vuorella

Vuoden 2013 aikana on syntynyt aktiivinen arabiseurakunta Karmel-vuorelle, Isifya kylään. Alkujaan 12 miestä kokoontui  kodin alakerrassa ja toivottaasti lisää on liittynyt joukkon jatkuvasti. Nyt seurakunnassa käy perheita ja myös maahanmuuttajia. Seurakunnan syntyminen oli merkittävä aloite druusikylään, missä salaisen druusiuskonnon harjoittajat rakentavat suurta juhlakeskusta aivan seurakuntakodin viereen. Karmel-vuorella vuonna 2011 riehunut metsäpalo on polttanut kylän vierestä koko vuorenrinteen kulo-aukeaksi. Jumalan suuri ihme on, että kylä itse säästyi, tuli vaati tosin 12 vanginvartijan hengen, kun heitä kuljettanut linja-auto joutui tulen saartamaksi. Sananmukaisesti voidaan sanoa Karmel-vuoren huipulta, että tuhkasta nousee uusi elämä. Profeetta Elia sai aikanaan tulen lankeamaan taivaasta tuolla vuorella, joten nyt voisi hyvin olla hengen tulien uusi aika. Kylästä näkyy myös kohden Hermon-vuorta ja Libanonia, sekä Syyrian rajaa, kaikki nämä ja kristityt kyseisissä maissa tarvitsevat rukousta. Sain olla todistamassa myös Haifan kristillisen kulttuurikeskuksen kurssikauden avausta sekä tutustua muutamiin kulttuurikeskuksen vastuuhenkilöihin Heillä on hyvin vahva evankelioimisnäky, mikä ei ole itsestään selvää Israelin kaltaisessa maassa.

Seurakunta kokoontuu viikottain yhteen ja mukaan kutsutaan paikallisia uusia ihmisiä. Rukoile työn puolesta ja auta seurakuntaa vahvistumaan!


Länsiranta

Teemme avustustyötä myös Länsirannan kristittyjen parissa. Erityisesti Aboudin kylässä on tuettu arabikristittyjen omaehtoista työskentelyä maanviljelyksen ja kouluttatuumisen alueilla. Yhteydet Länsirannalle ovat syntyneet Jordanian ja Pyhän Maan Luterialisen kirkon koulutusohjelmien kautta. Pyhän Maan Kristittyjen tukeminen paikan päällä on yhdistyksemme ydintehtäviä. 

Yhdistyksen toimesta on tehty rohkaisuvierailuja Länsirannalla,  kristittyjä asukkaita on ollut jo ensimmäisiltä varhaisilta vuosisadoilta. LIsätietoja tästä työstä voit lukea uutislehtiemme sivuilta.  

Länsirannalla sijaitsee hyvin vanhoja ortodoksikirkkoja, sekä uudempia katolisia ja protestattisia kirkkokuntia. Länsirannan kristittyjen asema alueensa vakauttajana on hyvin tärkeä. 

Tutustumismaktaa suunnitellaan yhä alueelle.


Kristityt arabikansojen joukossa

Kristittyjä on ollut arabikansojen joukossa jo ensimmäisestä helluntaista alkaen. Kristinusko oli Lähi-Idän valtauskonto 300-600 luvuilla ja käytännössä kaikki Lähi-Idän alueet olivat kristinuskon vaikutuspiirissä. Islamin nousu on aiheuttanut suuren muutoksen alueella ja monet kristityt ovat muuttaneet pois, osa on luopunut uskostaan. 

Arabikristittyjä on Lähi-Idässä yli 2 miljoonaa, eikä heitä suuresti tue monikaan länsimainen kirkko. Me voimme seisoa muurinaukossa tässä asiassa aitojen Pyhän Maan Kristittyjen puolesta.

Tällä hetkellä Israelissa kristilliset koulut ovat erityisesti vaikeuksisa. Naapurimaissa kristilliset seurakunnat ovat suuren paineen alla. Länsimaisten kristittyjen tehtävä on tukea ’Jerusalemin pyhiä’ ja kaikkia kristillisiä yhteisöjä Lähi-Idässä.